Nyhetsbrev – december

Sillen ska simma tre gånger – i havet, i ättika och i brännvin…

Att sillen haft stor betydelse för Marstrand genom historien råder det inget tvivel om. Ett bevis på detta är Marstrands vapensköld med sina tre sillar runt en sexuddig stjärna. Klassresan från fattigmansföda till storhelgernas självklara festmat har gjort sillen till det närmaste vi har en svensk nationalrätt. Nu till jul är sillen en självklarhet på de flesta julbord och vi vill gärna skicka med ett recept på Oscars julsill till det egna julbordet, eller som present istället för en blomma nu i jultider.

Ingredienser:
4 sillfiléer (1 burk inläggningssill)
2-3 röda lökar
2-3 morötter
2-3 hel kanelstång
8-10 hela kryddpepparkorn
4-6 hela nejlikor
2-3 torkade lagerblad
10-15 hela vitpepparkorn

Lagen:
1/2 dl ättika
1 1/2 dl vatten
2 dl socker

Gör så här:
1) Koka upp lagen och låt kallna.
2) Blanda ner kryddorna i lagen.
3) Skär de hela filéerna på tvären i 1,5 – 2 cm breda gaffelbitar.
4) Skiva rödlöken i tunna ringar. Skär tunna morotsslantar av morötterna. Klipp dillen.
5) Varva sillfiléer, lökringar och morotsskivor i en glasburk. Häll över lagen så det täcker.
6) Lägg på lock och låt stå i kylen i cirka 3 dygn.


Kvarter Oscars
På byggplatsen har nu äntligen planket kommit på plats. Planket blir inte bara en trevlig avskärmning av byggarbetsplatsen utan kommer även agera kommunikationskanal för både grannar och besökande turister. Just nu sitter det ett antal tavlor som presenterar Marstrands historia samt lite kortfattad information om det framtida kvarteret.

Frågor och funderingar?
Har du frågor och funderingar kring utvecklingen av kvarteret?
Mejla oss på info@oscars.se eller gå in på www.oscars.se.

Vi som arbetar med projektet vill också passa på att önska dig en…